Traditional Chinese Medicin

– Der i mange tusinde år er brugt i Østen, er den helt grundlæggende akupunktur lærdom. Den oprindelig lærebog er Klassikeren om indre medicin, tilskrevet Den Gule Kejser (2698-2589 f.Kr.) er en lærebog i kinesisk lægekunst, og om hvordan mennesket kommer i balance med sig selv. Huang Di Nei Jing.

Først meget, megeet senere er i vi i den vestlige verden begyndt at anvende deres metoder, og lærer til stadighed af Østens mange års erfaringer og visdom.

I kinesisk akupunktur arbejder man med krop og sind som en helhed. Man ser altså på det Hele Menneske. Emotioner kan påvirke organer. Organer kan påvirke emotioner osv.

TCM virker via de mange meridianbaner vi har i kroppen. De er som et ledningsnet af energi, der dækker hele vores krop. Qi kan oversættes til ’energi’ og hvis denne blokeres og ikke flyder frit, vil der opstå smerter og ubalancer, der giver forskellige symptomer.

I TCM bruges der naturligvis sterile engangsnåle. Disse er ultra-tynde, og ofte vil du ikke mærke meget til indstikket (tanken er værre end virkeligheden).

I diagnoseudredningen bruges også tungediagnose. Her kigges på tungens farve og form. Heraf kan det ses, hvor i kroppen ubalancen er. Vores tunge fortæller altid om den aktuelle tilstand af vores indre organer.

I TCM følger man dynamikken og tilstanden i kroppen, så behandlingen vil være forskellig fra gang til gang. Dette er helt naturligt, fordi tilstanden af ’energien’ (Qi) ændrer og flytter sig.

Der findes rigtig mange metoder indenfor akupunktur.
Herunder kan du læse lidt om BMS metoden, som jeg også praktiserer.

Kategorier: Aktuelt