Øreakupunktur er et mikrosystem, som benytter øret til at behandle hele kroppens ubalancer. Hvert lille punkt i øret svarer derfor til et område af kroppen. Du skal forestille dig øret som en babykrop i fosterstilling med hovedet nedad. Selve hovedet er placeret i øreflippen, rygraden løber langs den hårde kant, og organerne er placeret i midten i ørets fordybning. Herudfra er kroppens organer, muskler, nerver, skelet og de forskellige hjernekirtler placeret.

Når man kender til disse placeringer og sammenholder dem med patientens ubalance eller lidelse, er det muligt at finde frem til, hvor der skal behandles. Har du et problem i kroppen, vil det altså afsløres i øret.

Auriculoterapi – Den franske øreakupunktur

Den franske øreakupunktur, auriculoterapi, er den nyeste metode, som stammer fra Frankrig. Den blev udviklet af den franske læge og biolog dr. Paul Nogier omkring 1951. Han opdagede, at alle kroppens organer er repræsenteret i øret, hvilket betyder, at smerter og problemer i kroppen kan kureres gennem øret.

Selvom den kinesiske metode blev benyttet længe før den franske, var det først efter Paul Nogier udviklede teorien om “barnet i øret”, at kineserne tog øreakupunkturen rigtigt til sig. Den dag i dag er metoden desuden anerkendt af Verdens Sundhedsorganisation (WHO), som et diagnostik- og behandlingsredskab.